Assalamualaikum . Hi guys ! Amalinaa here . Enjoy reading and be my follower jyeahh ! I'll following you back later . And thank youu for the stalkers , Peace yo :)

Saturday

The 6 Reasons ♥

Assalamualaikum . Halu haluuu !

Okay harini tetiba je saya rasa nak post pasal wedding , alahai kahwin laa *blushing* hikhik . Semua orang ada keinginan nak kahwin kan , yang berbeza hanya lah awal atau pun lambat . Sebenarnya tak kisah pun semua tu , lagi cepat lagi bagus kan ? Hewhewhew :p

Hmm selalunya lah kann , kaum Adam ni lebih prefer kahwin lambat , katanya takut ada komitmen lah kann . Bila usia dah nak masuk 30 tu haa baru lah sibuk nak cari pasangan hidup . Tapi tak salah pun kalau yang nak kahwin awal , instead lagi banyak kelebihan tau kepada lelaki yang nak kahwin awal ni . Nak tahu apa sebabnyaa ? Continue reading pleaseeee :)


  1. Ada daya penarik 
  2. Meningkatkan tenaga
  3. Kehidupan lebih bahagia dan baik
    *Apabila bergelar seorang suami , anda akan lebih bertanggungjawab dan berkeyakinan dalam semua perkara .
  4. Kehidupan seks yang sempurna
    *Semua manusia dilahirkan dengan nafsu ni kan , dan melalui perkahwinan for sure la anda dapat penuhi keinginan ini dengan sihat dan halal :)
  5. Hidup lebih lama
    *
    Kajian yang dilakukan menunjukkan lelaki yang berkahwin lebih panjang usianya berbanding orang bujang . 40 peratus darinya mampu menghindarkan diri dari penyakit jantung dan lain lain . 
  6. Menambah keturunan

#Haa , dah nampak kan apa kelebihan nyaaa ? So renung renung kan lah dan selamat beramal ! 


Thankyouuu :D

No comments:

Post a Comment